Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τραγανά μπισκότα!

    Ήθελα από καιρό να αναρτήσω την συνταγή αυτή για τα μπισκότα, αλλά συνεχώς το ανέβαλα! Τελικά το πήρα απόφαση! Τα μπισκοτάκια αυτά, τα λατρεύει το ανιψάκι μου! Είναι πολύ τραγανά και δεν θέλουν και ιδιαίτερο κόπο για να γίνουν!

     Υλικά: 
200γρ. Βιτάμ
1 φλ. ζάχαρη μαύρη
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
Για το γλάσο:
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. νερό
Γαρνίρισμα:
Πολύχρωμη τρούφα ή κουφετάκια



    Χτυπάμε με το μίξερ το βιτάμ (το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Εγώ χρησιμοποίησα μισό φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη και μισό φλιτζάνι ζάχαρη με ξύσμα πορτοκαλιού. Αν θυμάστε σας είχα πει πως κράτησα το ξύσμα από το γλυκό πορτοκάλι και το ανακάτεψα με ζάχαρη. Οπότε δεν χρειάστηκε να βάλω επιπλέον ξύσμα από δύο πορτοκάλια που έχει η συνταγή. Εσείς ακολουθήστε το ως έχει. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι (κοσκινισμένο).

  
 Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με τα χέρια και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο (1 1/2 εκ. περίπου) και κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.


    Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό  χαρτί (όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο γιατί φουσκώνουν λίγο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 15 λεπτά. Εμένα μου βγήκανε περίπου δύο ταψιά. Επίσης, ανάλογα πόσο παχιά ή λεπτή είναι η ζύμη σας, μπορεί τα μπισκότα να χρειαστούν περισσότερη ή λιγότερη ώρα ψήσιμο.



    Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπολάκι την άχνη ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού και το νερό. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και στη συνέχεια τα αλείφουμε με το γλάσο και αμέσως μετά τα στολίζουμε με πολύχρωμη τρούφα ή κουφετάκια!  Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και τρώμε!!



Λίγο αφού τα έβγαλα, πριν ακόμη μπει το γλάσο και στολιστούν, το ανιψάκι μου με το που τα είδε, άρχισε να τρώει!! Κι αφού έβαλα και το γλάσο δεν περίμενε να στεγνώσει! χαχα! Αφού άντεξαν και μία εβδομάδα, καλά είναι!!! Ούτως ή άλλως γι' αυτόν τα έφτιαξα!! Χαλάλι του!

32 σχόλια:

  1. καλησπέρα!Υπέροχα φαίνονται τα μπισκοτάκια σου!Πως γίνετε να μην τα λατρέψει το ανηψάκι σου;!Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!Φιλάκια και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Σπυριδούλα μου! Καλή εβδομάδα και σε εσένα! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  2. Κοπελιά στείλε κανένα κι απο ΄δω που πίνω καφεδάκι και φτιάχνω μπομπονιέρες...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρίστως Σοφία! χαχα! Καλό κουράγιο με τις μπομπονιέρες! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μπισκοτάκια για μικρούς αλλά γιατί όχι και για μεγάλους.΄Αμα τα κλείσεις και σε κουτί, κρατάνε για καιρό. Αν προλάβουν, φυσικά.Καλό βράδυ.Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το είπες Σωσώ! Αν προλάβουν! Αλλά που να προλάβουν αν έχεις τον μικρό μπροστά στον φούρνο να σου λέει "είναι έτοιμα;" "πότε θα είναι έτοιμα;" χαχα! Καλή εβδομάδα να έχεις, φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Πωπωπω! Τι νοστιμα κερασματα ειναι αυτα?
    Μου αρεσουν αυτα τα σπιτικα μπισκοτακια! Νομιζω θα φτιαξω μερικα με τις μικρες μου!
    Περνα απτο σπιτακι μου! ;ο)
    Καλο βραδυυυ!!! φιλακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φτιάξεις Vailie μου! Είμαι σίγουρη πως θα αρέσουν πολύ στις μικρές σου! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την αναφορά σου και τα τόσο όμορφα λόγια σου στο μπλογκ! Δεν το περίμενα με τίποτα κι ας μου είπες πως ετοιμάζεις ανάρτηση για τα βραβεία! Το ξέρεις κι εσύ, πως έχεις ξεχωριστή θέση στο μπλόγκ και στην καρδιά μου κι ας μην σε ξέρω προσωπικά! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα να έχεις! Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  5. Νόστιμα και εύκολα φαίνονται ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τι όμορφα που είναι??
    Αυτήν την καρδούλα ελπίζω να την φύλαξες για μένα, έτσι??
    Φιλάκια, καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Έλενα, λυπάμαι, δυστυχώς δεν έμεινε τίποτα! Στην επόμενη παρτίδα σου κρατάω σίγουρα!! Προηγούνται, όμως, τα cookies με nutella! Αν δεν τα φτιάξω θα σκάσω!! χαχα! Καλό σου βράδυ, φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Συγνώμη που ήρθα ακάλεστη στο σπιτικό σου (ιστολόγιο). Διάβαζα μια ανάρτηση μόλις τώρα στο φιλικό ιστολόγιο http://vailie-in-escapeland.blogspot.com/ στο οποίο είμαι αναγνώστρια. Στην ανάρτηση έκανα αναφορά στο δικό σας ιστολόγιο και σκέφτηκα να το επισκεφτώ. Μια ζεστασιά με καλωσορίζει. Εχει δικιο η Βαιλί. Καταρχήν χάρηκα πάρα πολύ που είδα παντού μωβ. Ειναι το αγαπημενο μου χρωμα. Και στο δικο μου ιστολογιο υπαρχει παντου το μωβ :)

    Αυτα..καλό βράδυ και συγνώμη για την ενόχληση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ξέχασα. Θα γίνω μέλος ως αναγνώστρια.

      Διαγραφή
    2. Καμία ενόχληση! Χαρά μου να με επισκέπτεσαι! Ακόμη μεγαλύτερη χαρά μου, που έγινες αναγνώστριά! Και το δικό μου αγαπημένο χρώμα είναι το μωβ, φαίνεται άλλωστε, νομίζω! χαχα! Επισκέφτηκα κι εγώ το δικό σου μπλόγκ και έγινα αναγνώστρια! Υπέροχο είναι! Μου αρέσουν τόσο οι εικόνες που έχεις και τα όσα είδα που γράφεις! Θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα, νομίζω! Καλό βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα. Ευχαριστώ που δε σε πείραξε και για την όμορφη υποδοχή, που με δέκτηκες στο ιστολόγιο σου. Χαίρομαι να γνωρίζω μπλοκερς που εχουμε τις ιδιες αγαπες (μωβ), εμενα ειναι και τα δελφινακια (φαινεται και απο το ιστολογιο μου αλλωστε , χαχα)

      Σ ευχαριστω που επισκεφτηκες το ταπεινο μου ιστολογιο και ευχομαι να σου προσφερει ομορφες στιγμες. ευχαριστω και γω με τη σειρα μου για τα καλα σου λογια και για την εγγραφη ως αναγνωστρια. Θα τα λεμε ναι, πιστευω! Να εχεις μια ομορφη ημερα

      Διαγραφή
  8. ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΣΚ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!!!ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΠ ΠΑΤ ΕΓΩ ΤΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΗΛΟ ΧΙ ΧΙ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω να μου πεις εντυπώσεις από τα μπισκότα!! Εύχομαι να αρέσουν πολύ στην κόρη σου και τις κολλητές της! Τα κουπ πατ είναι της θείας μου! χαχα! Μου τα δίνει όταν θέλω να φτιάξω μπισκότα γιατί τα δικά μου περιορίζονται σε μαργαρίτες και καρδούλες!! Θα τη ρωτήσω, από που τα είχε πάρει γιατί δεν θυμάμαι! Οι πεταλουδίτσες θα είναι μούρλια σε πηλό!! Καλό βράδυ να έχεις, φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Μου αρέσει που γράφεις : "αραδιάζουμε τα μπισκότα"! Τέλειο!
    Και τα μπισκοτίνια ότι πρέπει για καφεδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου πω πως δεν το είχα προσέξει ότι το έγραφα με αυτόν τον τρόπο;; χαχα! Αν το καφεδάκι είναι ελληνικό, τότε ναι, είναι ότι πρέπει για..βουτιές!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα!
    Είδα γλύκισμα και μπήκα. Μπορώ να δοκιμάσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα κουπ ατ σου με ξετρέλαναν! Δίνουν άλλη χάρη στα μπισκότα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ευγενία! Είναι πράγματι τρομερά!! Στο ίδιο σετάκι είναι και ελαφαντάκι και ιπποπόταμος αλλά κάπου χάθηκαν, δυστυχώς! Καλή εβδομάδα να έχεις! Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ!! Δοκίμασέ τα! Πιστεύω θα σου αρέσουν!!

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!!!Τι όμορφα σχεδιάκια και τι λαχταριστά μπισκοτάκια!!!Σ' ευχαριστώ για την συνταγή και τις αναλυτικές οδηγίες! Θα δοκιμάσω να την φτιάξω, μακάρι να μπορούσα να βγάλω και εγώ αυτά τα τέλεια σχεδιάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ καλώς σε βρήκα, Γιώτα! Υπέροχο το σπιτάκι σου! Αν τα φτιάξεις, τελικά, τα μπισκότα, περιμένω να μου πεις εντυπώσεις!! Καλό σου βράδυ!!

      Διαγραφή
  14. Γιατί το είδα αυτό τώρα; Φαίνονται πεντανόστιμα. Με πείνασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ε, μιας και έγινα νέα αναγνώστρια του blog σου, βρήκα το κατάλληλο... κέρασμα για το... καλωσόρισμά μου!!!
    Συγνώμη, αν είμαι αγενής, αλλά κι εσύ είσαι λιγάκι προκλητική, δε νομίζεις? Τί πειρασμοί είναι αυτά τα μπισκοτάκια???
    ΧΑΧΑ!!!
    Καλώς σε βρήκαμε!!!
    Υπέροχο το blog σου!!!
    Καλημέρα, Γιάννα & Γιάννης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου αγενής!! Να κεραστείς ελεύθερα!! Γι' αυτό είναι εδώ τα μπισκοτάκια!! Κι εγώ καλώς σας βρήκα!!Ελπίζω να τα λέμε συχνά!! Και το δικό σας blog είναι τέλειο!! Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή