Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αντιγραφή.. Επικόλληση!

    Μόλις διάβασα κάτι που ανέφερε η Αριστέα, και σε συνδυασμό με άλλες αναρτήσεις και περιστατικά υποκλοπής, ξεκίνησα να αναρωτιέμαι... μήπως κλέβω κι εγώ;;
    Τη "Βόλτα στη Γειτονιά" την ξέρετε και -ελπίζω- αρέσει σε αρκετούς από εσάς, αλλά είναι υποκλοπή; Αντιγράφω την εικόνα του δημιουργού, κι επικολλώ στη δικιά μου σελίδα. Το ίδιο κάνω και με τον τίτλο της ανάρτησης, και με το όνομα του Ιστολογίου! Απ' ότι έχετε δει, έχω πάντα σύνδεσμο και αναφορά στο όνομα του ιστολογίου, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως έχω αντιγράψει την φωτογραφία, και πως δεν έχω ζητήσει την άδεια γι' αυτή μου την αντιγραφή. Μέχρι στιγμής, δεν μου έχει παραπονεθεί κάποιος και ίσα ίσα, "στέλνω" άτομα σε ιστολόγια και έχω δεχθεί ευχαριστώ και από ξένα blogs. Αλλά παρόλα αυτά αντιγράφω. Είμαι από τους "κακούς" της ιστορίας, ή όχι; Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας. Με προβλημάτισε αρκετά αυτό, και αναρωτιέμαι, να σταματήσω την Κυριακάτικη στήλη μου; Αναφέρω μέσο όρο 70-80 ιστολόγια κάθε Κυριακή... 
    Και αν το επεκτείνουμε περισσότερο και το διευρύνουμε το θέμα... Είναι αντιγραφή να κρατάς συνταγές στους σελιδοδείκτες σου; Γιατί εγώ κρατάω! Συνταγές που μου τραβήξανε το ενδιαφέρον και θέλω να τις φτιάξω. Όπως επίσης, κάνω αντιγραφή σε όσες μου πετύχανε και μου αρέσανε για να τις "σώσω" σε περίπτωση που δεν έχω πια Ίντερνετ! Ένα έγγραφο, με επικεφαλίδα το όνομα του φαγητού αλλά και σύνδεσμο στην σελίδα που το βρήκα! Γιατί δεν θέλω να αναφέρω πως έφτιαξα κάτι χωρίς να αναφέρω από που το πήρα...
    Και όχι μόνο με συνταγές, αλλά και με κατασκευές! Έχω έναν φάκελο στους σελιδοδείκτες μου με κατασκευές που θέλω να φτιάξω! Εκεί βρισκόταν και το Φθινοπωρινό κεράκι της Tamara! Είναι υποκλοπή να τις κρατάω έτσι; Εκτίθεμαι που τα λέω αυτή τη στιγμή; 
    Και τι θα λέγατε με το αρχείο φωτογραφιών; Έχω ακούσει να λένε πως την είχα στο αρχείο μου και δεν ξέρω την πηγή της.. Αρχείο αποθηκευμένων φωτογραφιών στον υπολογιστή, σωστά; Η αποθήκευσή τους, δεν είναι παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων; Και δεν λέω πως δεν το έχω κάνει.. Δεν είναι όλες οι φωτογραφίες που έχω στον υπολογιστή μου τραβηγμένες από την φωτογραφική μου μηχανή! Την Daenerys Targaryen που έχω ως φόντο στον υπολογιστή μου, δεν την τράβηξα εγώ φωτογραφία! Από κάπου μέσα στο αχανές Google, την βρήκα και την αποθήκευσα στον υπολογιστή μου. Αυτό είναι κλοπή, σωστά; 
    Ακόμη και τα τραγούδια ή βίντεο από το youtube που έχουμε ανεβάσει στην σελίδα μας, είναι πνευματική ιδιοκτησία κάποιου. Αλλά το αντιγράψαμε και το προσθέσαμε, "παίρνοντάς" το από τον δημιουργό. Αυτό είναι κλοπή, σωστά; Ναι, και αυτό το έχω κάνει! Έχω βάλει και τραγούδι και βίντεο στη σελίδα μου! Άρα έχω παραβιάσει τα πνευματικά διακαιώματα των δημιουργών! 
    Και αναρωτιέμαι, πόσες άλλες περιπτώσεις παραβιάσεων έχω κάνει, που ούτε καν μου περνάνε από το μυαλό, κάθε μέρα, μέχρι να κλείσω τον υπολογιστή μου; Που σταματάει η ελευθερία των άλλων και αρχίζει η δική μου, και το αντίστροφο; Πραγματικά δεν ξέρω... Αυτό που ξέρω, είναι πως δεν θέλω να είμαι με τους "κακούς", αλλά όσο έγραφα, τόσο περισσότερο σκεφτόμουν, πως τελικά, στους "κακούς" ανήκω... Είμαι η μόνη; 

Υ.Γ. Συγνώμη αν σας κούρασα. Ούτε εικόνες δεν είχε η σημερινή μου δημοσίευση, ούτε τίποτα. Δεν σας έχω συνηθίσει σε τέτοια!

86 σχόλια:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κλοπή αυτό που κάνεις...γιατί βάζεις και τον τίτλο και τον σύνδεσμο...παραπομπή λέγεται αυτό,όχι κλοπή. Όσο για τις φωτογραφίες,όλοι έχουμε πολλές και δεν θυμόμαστε που τις βρήκαμε...μα ούτε είναι πάντα αυτού απ'όπου τις πήραμε. Τώρα γι'αυτούς που δεν θέλουν να τους χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες,υπάρχει μια πολύ ωραία ρύθμιση που κλειδώνει το copy, οπότε λύνονται όλα.Κλοπή για μένα είναι αν βάλεις κάτι και πεις πως είναι δικό σου...Αν πεις πως το δανείστηκες από κάπου,έστω κι αν δεν θυμάσαι από που, για μένα είναι φυσιολογικό. Πολύς λόγος για τις κλοπές πάντως γίνεται και νομίζω πως υπερβάλουμε όλοι. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Μαρία!!
      Χαίρομαι που διάβασα τη γνώμη σου.
      Κανείς δεν θέλει να βλέπει ό,τι έχει γράψει ή φωτογραφήσει να το οικειοποιείται άλλος, κι αναρωτιόμουν μήπως αυτό που κάνω εγώ, είναι μια μορφή αυτού του είδους της κλοπής! Σ' ευχαριστώ :)
      Φιλιά κι από εμένα και ευχές για ένα όμορφο σ/κο!!!

      Διαγραφή
  2. ..η Villioti εχει δικιο κοριτσι..πανω κατω ολοι το κανουμε αυτο..πολλες φορες πηρα κατι και ανεφερα το συνδεσμο η το μπλογκ..σταματα εκει..το βρισκω πολυ φυσιολογικο να το πεις....να σαι καλα..καλο απογευμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου, Μαρία!
      Όταν λες, να το σταματήσω εκεί, όμως, τι εννοείς; Να μην αντιγράψω κάτι εξολοκλήρου και να το οικειοποιηθώ (γιατί δεν θα το έκανα αυτό) ή να μην το πάω παρακάτω, στις άλλες μορφές κλοπής που σκεφτόμουν;
      Χαίρομαι πολύ που διάβασα τη γνώμη σου, σ' ευχαριστώ :)
      Να έχεις ένα όμορφο σ/κο!!!

      Διαγραφή
  3. Μη ζητάς συγνώμη βρε Taelia και μην προβληματίζεσαι. Καθόλου κλοπή δεν είναι αλλά διαφήμιση, και όλα τα blogs που κατά καιρούς δείχνεις θα έπρεπε να χαίρονται μ' αυτό που κάνεις!
    Πίστεψέ με, οι κακοί δεν είναι έτσι. :)

    Να μην αγχώνεσαι γι' αυτά, εντάξει? Ο καθένας λέει ό,τι θέλει και πιστεύει ό,τι θέλει. Αν σου αρέσει η Βόλτα στη Γειτονιά, εγώ λέω να συνεχίσεις κανονικά!
    Φιλιά και καλό Π/Σ/Κ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!!
      Μου αρέσει πολύ η Βόλτα στη Γειτονιά, κι αναρωτιόμουν κατά πόσο είναι κλοπή αυτό! Δεν το κάνω για να διαφημίζω τα διάφορα ιστολόγια, όσο για να βλέπετε πράγματα που θα αρέσουν και σε εσάς, από τη στιγμή που εγώ τα βλέπω ούτως ή άλλως! Προτάσεις κάνω, και αναρωτιόμουν, πόσο λάθος είναι αυτό!
      Χαίρομαι που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Καλό σ/κο να έχεις!!! Φιλιά Σκοτεινούλα!!!!

      Διαγραφή
  4. Πολυ βαριά το πήρες βρε Χριστινάκι. Καλά κάνεις και προβληματίζεσαι για το θέμα της κλοπής αλλά η Αριστέα σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε εσένα. Μιλούσε για αυτούς που παίρνουν κείμενα και φωτογραφίες άλλων και τα υπογράφουν ως δικά τους. Κάτι που εσύ δεν κάνεις. Ισα ίσα που κάνεις και διαφήμιση στα διάφορα μπλογκς που μας συστήνεις. Συνέχισε τη βολτίτσα σου λοιπόν και μην αγχώνεσαι εφόσον είσαι σωστή και ξεκάθαρη εσύ. Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω, Δήμητρα! Αλλά σκεπτόμενη τα αποτελέσματα της Αριστέας, σκεφτόμουν πως κι εγώ συνέβαλα σε κάποια από τα copy της μιας και την έχω προτείνει στη Βόλτα μου.. Κι από εκεί σκεφτόμουν, το πόσο η αντιγραφή εικόνων που κάνω εγώ, είναι κλοπή. Και έπειτα σκεφτόμουν και τί άλλο είναι κλοπή.. Και ήθελα τη γνώμη σας!! Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου και σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!! :)
      Καλό σ/κο και σε εσένα!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ με τη Δήμητρα. Καμμία σχέση, μην ανησυχείς! Η βόλτα στη γειτονιά ίσα ίσα διαφήμιση είναι για μας. Όταν μιλάμε για υποκλοπή λέμε για κείμενα, φωτογραφίες, συνταγές και κατασκευές άλλων bloggers που κάποιοι τα παίρνουν και τα ποστάρουν σαν δικά τους!
    Είσαι ok, don't worry!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Βέρα!!! Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Μέχρι στιγμής αναφέρω πηγές στα πάντα, ελπίζω να μην αλλάξει αυτό!!!
      Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο!!!!

      Διαγραφή
  6. Τίνα μου η βόλτα στην γειτονιά σίγουρα δεν είναι ούτε αντιγραφή, ουτε υποκλοπή.
    Ομως το θέμα του copy-paste είναι αρκετά σοβαρό, και καλύτερα να μην το προσπερνάμε με ελαφριά καρδιά.
    Ως food blogger το έχω αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές, και έχω εξοργιστεί άλλες τόσες.
    Αντιγραφή δεν είναι να φτιάξεις μια συνταγή, να την φωτογραφίσεις και να την αναρτήσεις ως δική σου.
    Το να αναφέρεις την Πηγή δεν είναι αναγκαίο, είναι όμως δεοντολογικά σωστό.
    Αντιγραφή είναι να πάρεις το κείμενο και την φωτογραφία του άλλου και να την εμφανίσεις ως δικιά σου.
    Το ίδιο ισχύει και για τις κατασκευές και για οτιδήποτε άλλο.
    Αυτά προστατεύει ο νόμος 2121/93, τα πνευματικά δικαιώματα δηλαδή, κείμενα και φωτογραφίες, που ανήκουν στον δημιουργό.
    Ούτε φυσικά θεωρείται υποκλοπή να έχεις φυλάξει σε κάποιο αρχείο σου τα λινκς των συνταγών και κατασκευών που θέλεις να φτιάξεις, ή η φωτό που έχεις βάλει στο desktop σου, μην τρελαινόμαστε κιόλας.
    Αλλά φαντάσου να δεις κάτι που δημιούργησες εσύ, φωτογράφισες και ανάρτησες, που έκανες δηλαδή κάποιον κόπο γι αυτό, να εμφανίζεται σε ένα άλλο blog ή site ως "κόπος" κάποιου άλλου. Δεν είναι άσχημο αυτό??
    Εσύ πάντως, μόνο στους "κακούς" δεν ανήκεις!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Έλενα!!
      Έχεις ψάξει και τους νόμους;; Πολύ καλά έχεις, κάνει! Ίσως θα έπρεπε να το ψάξω κι εγώ καλύτερα!
      Σκεφτόμουν, πέρα από τη βόλτα και για όλα τα άλλα.. Φυσικά και είναι άσχημο να δεις μια φωτογραφία που την έβγαλες εσύ να την εμφανίζει άλλος ως δικιά του, το ίδιο και μια κατασκευή με τις δικές σου φωτογραφίες, ή μια συνταγή με τις φωτογραφίες και πάλι τις αρχικές, δικές της. Σκεφτόμουν, πόσες άλλες μορφές κλοπής και παραβίασης υπάρχουν, κι αν όσα κάνω εγώ, ανήκουν σε κάποια από αυτές της μορφές! Χάρηκα πολύ που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Σ' ευχαριστώ!!! Φιλιά κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  7. Χριστινάκι μου γλυκό! Θα συμφωνήσω με όλα τα κορίτσια πιο πάνω!
    Άλλο το clopy κι άλλο η δουλειά που κάνεις εσύ! Όπως είπε και η Δήμητρούλα μας εσύ κάνεις τεράστια διαφήμιση (και χωρίς όφελος μάλιστα) αναφέρεις πηγή και link! Αυτό είναι παραπομπή όπως λέει στην αρχή η Μαρία.
    Έχω προσέξει κάποια ιστολόγια να διαμαρτύρονται για ολόκληρες αναρτήσεις τους που τις οικειοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου.... Αυτό πρέπει να πονάει πολύ!
    Μακάρι όλοι να ήταν τόσο υπεύθυνοι όσο εσύ κουκλίτσα μου!
    Φιλιά!
    Συνέχισε το όμορφο έργο σου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Αριστέα!!
      Δεν θέλω εύσημα κι ευχαριστώ για την Βόλτα, τα αξίζουν όσοι βρίσκονται σε αυτή κι ακόμη περισσότεροι που δεν έχουν αναφερθεί ούτε μια φορά!
      Είναι απαίσιο να βλέπεις ολόκληρη ανάρτησή σου σε διαφορετικό ιστολόγιο, και να την οικειοποιείται άλλος. Πράγματι, πρέπει να πονάει πολύ!
      Χάρηκα που άκουσα τη γνώμη σου :)
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  8. Μια χαρά τα λένε τα κορίτσια Τίνα μου! Αλλού είναι το πρόβλημα, όπως ήδη σου είπαν. Αυτό που κάνεις εσύ δεν είναι κλοπή. Και δεν κούρασες κανέναν, μην ανησυχείς! Ήταν μια καλή ευκαιρία να ξανασυζητηθεί το θέμα.
    Μη μου κόψεις τις blogoβόλτες, γιατί θα στεναχωρηθώ και θα κλαίω! Και σου επισημαίνω ότι κλαίω πολύ άσχημα! Χα,χα,χα,χα!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, Sel!!
      Δεν θα σου τις κόψω, μετά τα σχόλια που μου αφήσατε, δεν θα σου τις κόψω! Άσε που δεν θέλω και να σε στενοχωρήσω!! Ειδικά από τη στιγμή που κλαις πολύ άσχημα! χιχι! Σ' ευχαριστώ :)
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  9. Χριστινάκι, δεν θα διαφωνήσω με τα κορίτσια...
    Έχει διαφορά το μοιράζεσαι ένα περιεχόμενο επειδή σου αρέσει κ' πιστεύεις πως πρέπει να το δουν περισσότεροι κ' άλλο να το ιδιωτικοποιήσαι...
    Έχει μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο...
    Εσύ (μέχρι στιγμής τουλάχιστον!) είσαι super!!!
    (Ελπίζω να μην μας βγεις κανένα... κρυφο-έγκλημα στο μέλλον, ε???!!!)
    Αστειεύομαι!!!
    Φιλάκια πολλά, κουκλίτσα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Γιάννα!!!
      Καθώς μοιράζομαι το περιεχόμενο, όμως, καταλήγω κι εγώ να αντιγράφω, έστω την εικόνα, και με έβαλε σε σκέψεις!
      Κι εγώ το ελπίζω να μην βγω κρυφό-εγκληματίας στο μέλλον!! χαχα!
      Φιλάκια πολλά κι από εμένα!!

      Διαγραφή
  10. Τίνα μου θα συμφωνήσω με όλες τις προηγούμενες γνώμες. Κλοπή είναι να παίρνεις τη δουλειά του άλλου και να την παρουσιάζεις σαν δική σου εξ' ολοκλήρου, όχι να δίνεις την πηγή όπως κάνεις εσύ. Σε καμία περίπτωση στη "βόλτα" σου δεν λες πως αυτά που παρουσιάζεις είναι δικά σου οπότε θα ήταν άδικο να σε κατηγορήσει κάποιος για κλοπή, μην αγχώνεσαι.
    Από την άλλη θέλω να πώ πως έχω δεί και σε κάποια blogs να φτάνουν στην υπερβολή και να κάνουν παράπονα γιατί κάποια έφτιαξε μια συνταγή χωρίς να αναφέρει οτι τη βρήκε στο τάδε blog ή να σχολιάζουν κάποια κατασκευή ζητώντας να τους αποδώσουν την αρχική ιδέα. Εγώ είμαι της άποψης πως όταν κάτι το αναρτούμε στο blog μας το κάνουμε για να πάρουν κι οι άλλοι ιδέες και ίσως να το εξελίξουν κι όχι για να κάνουμε τους αστυνόμους στις αναρτήσεις μας μην τυχόν και κάποιος κάνει το ίδιο και δεν πεί για μας. Εγώ τουλάχιστον χαίρομαι αφάνταστα όταν βλέπω δικές μου ιδέες σε άλλα blogs που φίλες τις υλοποίησαν επειδή τους άρεσαν. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως παρθενογέννεση δεν υπάρχει.
    Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Μαίρη!!
      Συμφωνώ στο ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση, αλλά επίσης, πως είναι κρίμα να μην αναφέρεται η αρχική έμπνευση. Βέβαια, υπάρχουν και συνθήκες, όπως να έχει κάπου αποθηκευτεί η ιδέα και έπειτα να μην θυμάται ο άλλος από που εμπνεύστηκε. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να σκεφτούμε, σε κάθε περίπτωση όμως όχι να κλέβουμε εξ' ολοκλήρου εικόνες και λόγια άλλου σαν δικά μας! Πολύ καλά κάνεις και χαίρεσαι να βλέπεις τις ιδέες σου υλοποιημένες! Κι εγώ χαίρομαι όταν βλέπω κάποιον να έχει εμπνευστεί από ένα από τα σπιτάκια που πρότεινα!
      Χάρηκα πολύ που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνίσω απόλυτα με τη Μαίρη. Προσωπικά έφτιαξα το ιστολόγιο μου για να μοιραστώ τις ιδέες μου, ουσιαστικά για να μου τις "κλέψουν". Με χαροποιεί ιδιαίτερα να βλέπω πως κάποιος με αντέγραψε γιατί σημαίνει πως έκανα κάτι άξιο προσοχής.Νιώθω πολύ υπερήφανη κάθε φορά που με συμπεριλαμβάνεις στη βόλτα σου.

      Διαγραφή
    3. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Κατερίνα!!
      Αυτή η κλοπή που λες, είναι γλυκιά κλοπή! Να βλέπεις πως έχεις εμπνεύσει κάποιον!! Σ' ευχαριστώ για την αντίδρασή σου, με τη βόλτα μου!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Φιλιά!!! Καλό μήνα να έχεις!!

      Διαγραφή
  11. Αχ βρε κοριτσάκι μου..τίποτα από όσα λες δεν είναι κλοπή...ίσα ίσα!!
    Σου τα εξήγησαν μια χαρά τα κορίτσια..
    Για το youtube δεν το συζητάμε καν..ίσα ίσα τους στέλνουμε κόσμο...δεν κάνουμε κακό.
    Εγώ είχα αναρωτηθεί παλιότερα για φωτογραφίες από ταινίες και σήριαλ που βάζω καμιά φορά και που δεν μπορώ η έρμη να τις βγάλω μόνη μου (δε με καλούν και στα γυρίσματα)..έλυσα το "ηθικό" μου δίλημμα παίρνοντάς τες από επίσημα σάιτς..διαφήμιση τους κάνω στο κάτω κάτω..ή δυσφήμιση χαχα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..
    Μην ανησυχείς για τίποτα..φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Μαρία!!
      Το youtube το ανέφερα γιατί κάπου είχα διαβάσει πως ακόμη και αυτό είναι παραβίαση δικαιωμάτων. Ακόμη κι αυτό που οι περισσότεροι ούτε καν το έχουμε σκεφτεί!
      Από επίσημες σελίδες; Μου αρέσει αυτή η σκέψη! Ίσως θα πρέπει να κοιτάζω τις πηγές στο Google κι εγώ!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Καλό σ/κο και σε εσένα!!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  12. αϊ ρε, εσύ απλά παραπομπές κάνεις...άλλο πράγμα η κλοπή...μιλάμε για ολόκληρα κείμενα αυτούσια ή με αλλαγές...άστα να πάνε μας έχουν κατακλέψει, γράφουμε κάτι και δεν ξέρουμε που θα βρεθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου, melissa!!
      Ευτυχώς εγώ δεν έχω κάτι αξιόλογο να μου κλέψουν (πέρα από τις υπέροχες φωτογραφίες μου, χιχι!) αλλά απ' ότι μου λέτε μάλλον ούτε κι εγώ κλέβω :)
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου!!
      Καλό σ/κο!!!

      Διαγραφή
  13. Μιά χαρά σέ βρίσκω Χριστινάκι!Από εμένα έχης τό ελεύθερο!!Πάρε ότι θέλης!Συνέχισε τη όμορφη βολτίτσα σου !!Φιλάκια και καλό Σ/Κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, DIMI!
      Μετά τα σχόλιά σας, οι αμφιβολίες μου, φύγανε :) Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου!
      Καλό σ/κο και σε εσένα!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  14. Ετσ,ετσ είναι, όπως τα λένε οι προλαλήσαντες!
    Τι να πω εγώ που έχω κατεβάσει απο το google ολόκληρες σκυλοπαρέες για τις ανάγκες της ανάρτησης;
    Κατά πως τα λες, εμένα θα έπρεπε ακόμη να με δέρνουν οι ιδιοκτήτες των σκύλων για.....κλοπή σκύλου!
    χα,χα,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου, xristin!!
      χαχα! Από τη στιγμή που θα έβλεπαν οι ιδιοκτήτες του τον λόγο για τον οποίο κλάπηκαν, θα σου δίνανε άφεση, είμαι σίγουρη!!! Και ποιος δεν θα ήθελε να γίνει φίρμα το ζωάκι του;;;; χαχα!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  15. ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΟΥ!!!!
    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΡΑ;
    ΔΕΝ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ ΚΑΤΙ!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Ρένα!!
      Δεν χρειάζεται να περιμένετε πολύ, αύριο θα έχουμε την Βόλτα μας, όπως -σχεδόν- κάθε Κυριακή!!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Σ' ευχαριστώ!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  16. Λοιπόν κι εγώ δεν θα ήθελα να μου πάρουν κάτι αποκλειστικά δικό μου και να κάνουν ανάρτηση με αυτό χωρίς να αναφέρουν κάτι, εφόσον προηγουμένως είχα κουραστεί. Αλλά η βόλτα που κάνεις εσύ στη blogoγειτονιά, είναι απ' το Θεό ευλογημένη... και τιμάει αυτούς που δούλεψαν.
    Δεν κρύβω πως μέσα απ' το Google κάποιες φορές βρίσκω καμιά φωτογραφία και την βάζω για να στολίσω αυτά που γράφω.
    Αλλά δεν ξέρω ούτε ποιος την έβγαλε ούτε που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως.
    Θέλω να πιστεύω πως δεν είναι κάποιων blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Φλώρα!!
      Με τιμά η γνώμη σου για την Βόλτα στη Γειτονιά! :)
      Φυσικά και όχι, αυτούσια λόγια και εικόνες άλλων σαν να είναι δικά μου! Α
      υτό με το Google, όλοι μας κάποια στιγμή το έχουμε κάνει! Κι εγώ το ελπίζω!!
      Χάρηκα πολύ που διάβασα την γνώμη σου!
      Σ' ευχαριστώ!
      Να έχεις ένα όμορφο σ/κο!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  17. Χριστίνα είμαι μία "αντεγραμμένη"! Είμαι; Όχι δεν είμαι! Αντίθετα χαίρομαι όταν περνάς από το σπιτάκι μου και κάνεις copy σε αναρτήσεις μου για paste στο σπιτάκι σου! Χαίρομαι γιατί σε διαβάζουν πολλές και με γνωρίζεις στις φίλες σου! Ναι πρέπει να προσέχουμε την πνευματκή ιδιοκτησία του άλλου αλλά να εκτιμάμε και την εξυπηρέτηση που μας γίνεται από κάποιους. Χαίρομαι να με "αντιγράφεις" και είσαι πάντα καλοδεχούμενη.Φιλάκια και καλή βόλτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, GINA!!
      Ελπίζω πολλοί από αυτούς που "αντιγράφω" να το βλέπουν έτσι το θέμα! Χαίρομαι που άκουσα θετικά σχόλια γι' αυτά που σκεφτόμουν και πως αντιμετωπίζετε θετικά το θέμα! Μου αρέσει να σας "αντιγράφω" και να σας επιδεικνύω, καλοπροαίρετα πάντα!!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
  18. Κοριτσάκι μου τι άλλο να σου πώ απ οσα σου είπαν τα κορίτσια και ειδικά η Μαρία Βιλλιώτη και η Ρένα χριστοδούλου!!! Ισα ισα μας βοηθάς και γνωρίζουμε ενδιαφέροντα blogs με όμορφες καρασκευές.Εγώ τουλάχιστον που έχω λίγο χρόνο για ψάξιμο το εκτιμώ πολύ αυτό που κάνεις.Λοιπον συνέχεισε και σύγουρα αυτο που κάνεις δεν είναι κακο αφού είσαι απόλυτα ενταξη!!!ΦΙΛΆΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Νάσια!!
      Ο σκοπός μου αυτός είναι κι εμένα μέσω της Βόλτας μου, αλλά δεν ήξερα κατά πόσο τελικά αυτό είναι κλοπή ή όχι! Κι έπειτα με έκανε να σκεφτώ και παραπέρα και να ανησυχήσω ακόμη περισσότερο!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου!!
      Να έχεις ένα υπέροχο σ/κο!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  19. Η "κλοπή" είναι μεγάλη συζήτηση για να λυθεί σε μια ανάρτηση. Άλλο αντιγραφή-εξέλιξη και άλλο οικειοποίηση. Ο κόπος πρέπει ΠΑΝΤΑ να αναγνωρίζεται στον δημιουργό. Τώρα, αυτό που έχω δει εδώ έχει κόπο από σένα και αυτό το αναγνωρίζω. Όμως... είναι πάντα ενήμεροι οι εκάστοτε δημιουργοί; Γιατί δεν ακολουθείς το μοντέλο του Link Your Stuff! που έχουν τα ξένα ιστολόγια και αφήνει ο καθένας μόνος του αυτό που θέλει δίνοντας τον δεσμό και την άδεια του;;; http://annemarieshaakblog.blogspot.com/ και http://crochetboulevard.blogspot.com/
    Να εξηγήσω γιατί λειτουργούν τέτοια gadgets: Δημιουργούνται Backward Links που ανεβάζουν τα SEO της σελίδας σας και την αξία της, σε περίπτωση που θέλεις να την πουλήσεις. Παρατηρήσατε κάποιους Ανώνυμους που περνάνε, λένε λόγια του αέρα και κοτσάρουν το link τους στα σχόλια σας; Το κάνουν προς δικό τους όφελος! Προτείνω να τα σβήνετε αμέσως γιατί επιβαρύνουν το ιστορικό σας. Δείτε την σελίδα σας τι εικόνα έχει σε ειδικές υπηρεσίες όπως π.χ. http://www.statscrop.com/www/e-crochet.blogspot.com και θα καταλάβετε τι εννοώ. Γράψτε πάνω-δεξιά το δικό σας blog για να βγάλετε κάποια συμπεράσματα, αν φυσικά σας ενδιαφέρει να έχετε "υγιή" κίνηση και υψηλά επίπεδα στις μηχανές αναζήτησης Google, Yahoo, Bing. Για YouTube ισχύουν άλλα, πάντα με γνώμονα το κέρδος, αλλά φοβάμαι ότι δεν φτάνει ο χώρος να το αναπτύξουμε. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!!
      Συμφωνώ πως είναι πολύ μεγάλη συζήτηση η κλοπή! Υπάρχουν τόσες παράμετροι που πρέπει να αναλυθούν!
      Οι δημιουργοί στην Βόλτα μου δεν είναι ενήμεροι, η αλήθεια είναι αυτή. Στην αρχή, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω κι εγώ αυτό το μοντέλο αλλά θα με απέτρεπε από το να βάζω μόνο μια δημοσίευση κάθε ιστολογίου μιας και το κάθε blog θα μπορούσε να ανεβάζει όσες ήθελε, αλλά επίσης, δεν θα μπορούσα να βάλω πράγματα που βλέπω και που δεν θα τα έβαζαν οι δημιουργοί από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της σελίδας μου! Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, θα μπορούσε ο καθένας να ανεβάσει απλώς κάτι που έφτιαξε, μη δίνοντας οδηγίες για το πως, κάτι που δεν θέλω να βάζω στις Βόλτες μου, καθώς θέλω όλες οι κατασκευές να έχουν οδηγίες και όχι απλή παρουσίαση! Άρα απέρριψα μόνη μου αυτή την ιδέα!
      Τα gadgets αυτά, γνωρίζω πως δημιουργήθηκαν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα μιας σελίδας, αλλά δεν γνώριζα την σελίδα που πρότεινες έτσι ώστε να μπορούμε να δούμε την γενική εικόνα της σελίδας μας! Είναι απίστευτο!! Σ' ευχαριστώ που μου είπες για τα παραπάνω!!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Να έχεις ένα όμορφο σ/κο!!!!

      Διαγραφή
  20. Α, εγώ τις βόλτες μου στα blogs που προτείνεις τις καταεχαριστιέμαι, αλλά γενικώς αυτό το θέμα είναι μια τεράστια ιστορία της οποίας τις παραμέτρους δε γνωρίζω! Πάντως, πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις που διάβασα ως ώρας!! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Ευγενία!
      Κι εγώ δεν ήξερα ακριβώς τι γινόταν, κι όλο αυτό με άγχωσε και με έκανε να αναρωτιέμαι, μήπως τελικά αυτό που κάνω κάθε Κυριακή δεν είναι καλό!Κι εγώ τις ευχαριστιέμαι τις βόλτες, πάντως!!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Φιλάκια κι από εμένα!!!

      Διαγραφή
  21. είναι μία ευγενική γλυκιά κλοπή(ΠΛΆΚΑ ΚΆΝΩ)-)))Αλλά βάζεις συνδέσμους κτλ,και για αυτό είσαι οκ!!!!Και τους κάνεις και διαφήμιση,άρα πρέπει να σε ευχαριστούν διαρκώς,να σου στέλνουν λουλούδια,γλυκά και ότι άλλο θέλεις!!!-)))
    τα φιλιά μου,και καλό ΣΒΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, Χρυσούλα!!
      Δεν θέλω κανένα ευχαριστώ η αλήθεια είναι! Το είχα πει κι όταν ξεκίνησα την βόλτα μου! Αλλά όπως το θέτεις με τα λουλούδια και τα γλυκά...!! χαχα! Φυσικά και κάνω πλάκα κι εγώ!!
      Χάρηκα που διάβασα την γνώμη σου!! :)
      Να έχεις ένα όμορφο σ/κο!!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  22. Θέλουμε βόλτα, θέλουμε βόλτα!!!! (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται,χιχι) Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Callie!!
      Αύριο θα την έχετε την βόλτα σας! Μετά τα τόσο όμορφα λόγια, πως μπορώ να σταματήσω;; χιχι!
      Σ' ευχαριστώ :)
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  23. Τίνα...εγώ μέσα από σένα γνώρισα άλλα blog ....εσύ μου τα έκανες γνωστά...άλλο πράγμα είναι η κλοπή....μην αγχώνεσαι...
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Χρυσούλα, για το σχόλιό σου!
      Χάρηκα που διάβασα την γνώμη σου!
      Μου άρεσε που γνώρισες κι άλλα ιστολόγια μέσα από την βόλτα μας!! Ελπίζω να γνωρίσεις ακόμη περισσότερα στο μέλλον!!!
      Σ' ευχαριστώ :)
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ και μια υπέροχη Κυριακή!!

      Διαγραφή
  24. Μα τι λες..... είναι όμορφο αυτό που κάνεις.....
    ΄Αντε κάνει καμιά βόλτα, την περιμένουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Σοφία!!
      Αύριο η βόλτα μας, θα είναι κανονικά στο πρόγραμμα! Μετά τα ενθαρρυντικά σχόλια, πως γίνεται να λείπει;; χιχι!
      Σ' ευχαριστώ πολύ! Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου!! :)
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!!

      Διαγραφή
  25. Συνέχισε τα πας μια χαρά!!!Δεν κάνεις κάτι το μεμπτόν παραπέμπεις και προβάλλεις ιστολόγια χωρίς κάποιο όφελος ένα είδος δωρεάν διαφήμισης...Καλή Κυριακή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου, Έφη!!
      Χαίρομαι που το βλέπεις έτσι! :)
      Να έχεις μια υπέροχη Κυριακή! Να περνάς πολύ πολύ όμορφα!!!

      Διαγραφή
  26. Κατ΄ αρχάς, μη μου στενοχωριέσαι ! Δεν ξέρω ποιός είπε τί, αλλά το σίγουρο είναι ότι ΔΕΝ έκανες την παραμικρή λογοκλοπή !!! Είναι αλήθεια ότι το δίκαιο Internet και η νομοθεσία Internet στην Ελλάδα είναι πολύπλοκη και διάσπαρτη σε πολλά νομοθετήματα. Ως επί το πλείστον διέπεται από το Ν. 2121/1993, ο οποίος ερμηνεύεται δικαστικά υπό το πρίσμα της Σύμβασης της Βέρνης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, τη Σύμβαση της Ρώμης για τα δικαιώματα των ερμηνευτών, παραγωγών ηχογραφήσεων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών καθώς και άλλων διεθνών συμβάσεων. Θέλω να πω δηλαδή ότι στην ερώτησή σου για το πού αρχίζουν τα δικαιώματα μας και πού τελειώνουν οι υποχρεώσεις μας στα πλαίσια της ενασχόλησης μας με το διαδίκτυο, δεν υπάρχει μια απολύτως σαφής απάντηση. Ο εθνικός νομοθέτης τρέχει ασθμαίνοντας να προλάβει τις εξελίξεις και να ρυθμίσει τις έννομες σχέσεις που δημιουργούνται στην ταχύτατα εξελισσόμενη διαδικτυακή κοινότητα ! Και αυτή ακόμα η νομολογία των εθνικών Δικαστηρίων διαμορφώνεται συν τω χρόνω, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο γίνονται προσπάθειες κατάρτισης μιας ευρωπαϊκής σύμβασης που να ρυθμίζει τα νέα αυτά ζητήματα, χωρίς ακόμα να έχουμε καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα ! Ακόμα και το Pinterest προσπαθεί να βρει φόρμουλες, ώστε να εξακολουθεί να υπάρχει χωρίς νομικά κωλύματα ! Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε για την ώρα σε έναν αχαρτογράφητο ωκεανό !
    Σίγουρα, ο πιο ασφαλής τρόπος να αναμεταδίδει κανείς πληροφορίες, εικόνες, γραφήματα κτλ από άλλους διαδικτυακούς τόπους είναι να έχει την ρητή και σαφή συναίνεση του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ δημιουργού τους ! Όπερ συχνά σχεδόν αδύνατο ! Γι΄αυτό και ο νομοθέτης αδυνατεί, τουλάχιστον επί του παρόντος να ρυθμίσει δι' απολύτως σαφών διατάξεων το εκρηκτικό αυτό γεγονός που ονομάζεται internet ! Φυσικά δεν αναπαράγουμε ΠΟΤΕ πληροφορίες από ιστότοπους στους οποίους με σαφήνεια αναφέρεται ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, ότι διατηρούν ακέραια τα πνευματικά τους δικαιώματα κτλ.
    Κατά τα άλλα μια αρκετά ασφαλής λύση είναι να αναφερόμαστε πάντα στον - κατά την εύλογη πεποίθηση μας - πραγματικό δημιουργό του έργου πνευματικής ιδιοκτησίας που αναμεταδίδουμε και φυσικά η αναπαραγωγή του εκ μέρους μας να ΜΗΝ έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δεδομένου, κοριτσάκι μου, ότι εσύ πληροίς τις ως άνω προϋποθέσεις, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ χωρίς ενδοιασμό τη βόλτα σου και όποιος σε στενοχωρήσει ξανά για τον ίδιο λόγο απλά να μην αναδημοσιεύσεις τίποτα δικό του και το ζήτημα τελειώνει εκεί!
    Ελπίζω να μη σε κούρασα, αλλά επειδή βλέπω ότι (δικαίως) απασχολεί πολλούς από εμάς το συγκεκριμένο ζήτημα, είπα να μιλήσω εξ επαγγέλματος και να προσπαθήσω να λύσω κάποιες απορίες ...
    Σε φιλώ πολύ και συνέχισε με χαρά να μας χαρίζεις χαρά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου, Φωτεινή!! Είναι εκπληκτικό το πόσο ασαφή είναι τα πράγματα!! Είναι λίγα τα χρόνια που έχει ανθίσει το Ίντερνετ αλλά και πάλι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι πιο ξεκάθαρο; Χαίρομαι που λες πως η βόλτα μου δεν παρεμβαίνει σε πνευματικά δικαιώματα και πως μπορώ ανεμπόδιστα να την συνεχίσω! Σ' ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου κάνεις μια τέτοια ανάλυση των νομοθεσιών και του τι πρέπει και μπορούμε να κάνουμε!
      Η αλήθεια είναι πως δεν μου είπε κάποιος κάτι, αλλά σκεπτόμενη την αντιγραφή μετά από την δημοσίευση που διάβασα, αναρωτιόμουν κατά πόσο αυτό που κάνω εγώ είναι αντιγραφή του κόπου άλλου! Χαίρομαι που μου ξεκαθαρίσατε πως δεν είναι!!
      Χάρηκα πολύ που διάβασα την γνώμη σου :)
      Να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!
      Φιλιά κι από εμένα!!

      Διαγραφή
  27. Θεωρώ ότι εφόσον στα άρθρα σου αναφέρονται οι πηγές ή έχεις παραπεμπτικούς συνδέσμους ουδείς λόγος υπάρχει να γίνεται αναφορά για κλοπές.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Αθηνά!!
      Πάντα έχω παραπεμπτικούς συνδέσμους, εκτός κι εάν υπάρχει κάτι που δεν ξέρω που ανήκει, και το οποίο και αναφέρω! Η αντιγραφή των εικόνων που κάνω, όμως, με έβαλε σε σκέψεις!
      Χάρηκα πολύ που διάβασα την γνώμη σου :)
      Να έχεις μια πολύ όμορφη Κυριακή!!

      Διαγραφή
  28. Χριστινάκι μου νομίζω το έχουμε συζητήσει κάποια στιγμή και μαζί, πως ειδικά αυτό που κάνεις δεν έχει καμιά σχέση με copy paste!! ίσα ίσα!!! καταρχήν δε χρειάζεται να έχεις καμιά αμφιβολία, μιας και ξέρουμε τι άνθρωπος είσαι! :) κι εμένα πολλές φορές με αγχώνουν διάφορα, αλλά ξέρω πως δεν κλέβω, και σαφώς αν κάτι έχω παραλείψει πολύ ευχαρίστως να το προσθέσω. όπως λένε: Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται!!! :) φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Εύη!!
      Ναι, το είχαμε πει αλλά μετά το πρόγραμμα που ανέφερε η Αριστέα και πως της βγάζει ακόμη και τυχαίες λέξεις που κάποιος έχει αντιγράψει, ανησύχησα κατά πόσο κι αυτό που κάνω εγώ είναι αντιγραφή! Και μετά με πήρε η μπάλα και σκεφτόμουν διάφορα και αγχώθηκα!!! Θα συμφωνήσω με το τελευταίο που λες, απλώς ήθελα να μάθω κατά πόσο είναι καθαρός ο ουρανός μου!! χαχαχα!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Φιλάκια πολλά και σε εσένα!!!!

      Διαγραφή
  29. Καλώς σε βρήκα!
    Η γνώμη είναι ότι εφόσον αναφέρεται η πηγή της εικόνας το copy paste δεν είναι κακό! Πολύ μεγάλη συζήτηση και κατά καιρούς έχουν δημιουργεί διάφορα γύρω από το θέμα που θίγεις! Τα καλά και τα κακά της δημοσιοποίησης.
    Από τη στιγμή που αναφέρεις την πηγή δεν πρέπει να σε απασχολεί αυτό το θέμα, διότι δεν μπορεί κανείς να σε κατηγορήσει για τίποτα, ίσα ίσα που κάνεις και διαφήμιση στη σελίδα!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα κι εγώ Σοφία! Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου!!
      Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, πως αφού αναφέρω την πηγή, είμαι εντάξει, αλλά ήθελα να μάθω αν πράγματι είμαι εντάξει από τη στιγμή που αντιγράφω τις εικόνες από αλλού!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Φιλιά και ευχές για μια όμορφη Κυριακή!!

      Διαγραφή
  30. Νομίζω κι εγώ γλυκιά μου, ότι αφού αναφέρεις την πηγή και έχεις λινκ για να σε οδηγεί εκεί, δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι διαφήμιση της πηγής!! φιλάκια πολλά!! Α! ξέχασα...καλή σταδιοδρομία, συγχαρητήρια για το πτυχίο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό, Φανή!!
      Σ' ευχαριστώ για τις ευχές για το πτυχίο μου, άντε και στο δεύτερο τώρα!! χιχι!
      Ελπίζω να μην υπάρχει, με προβλημάτισε όμως το γεγονός πως αντέγραφα τις εικόνες των άλλων!
      Χάρηκα που διάβασα την γνώμη σου :)
      Φιλάκια!!!
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα Χριστίνα μου!!! Νομίζω ότι με κάλυψαν τα προηγούμενα σχόλια των μπλογκοφιλενάδων μας!!! Απ'όσα ξέρω κι εγώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... Συνέχισε τη βόλτα στη γειτονιά, μας αρέσει να μαθαίνουμε άλλα ιστολόγια!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Φωτεινή!! Χάρηκα που διάβασα την γνώμη σου :)
      Μετά τα τόσο καθησυχαστικά λόγια σας, γίνεται να την σταματήσω;;
      Φιλιά κι από εμένα!!

      Διαγραφή
  32. Προσωπικά η βόλτα σου μου αρέσει πολύ! Με βοηθάει να βρω πράγματα που με ενδιαφέρουν και αν πρόκειται για το δικό μου blog είναι και τιμή μου που με διαφημίζεις κατά κάποιον τρόπο. Βέβαια σε ήξερα...αν δηλ. δεν γνώριζα ήδη το δικό σου blog θα αντιδρούσα έτσι; Απλά θα ήθελα να ξέρω ποιος χρησιμοποιεί αυτά που φτιάχνω με τόσο κόπο. Ξέρω όμως ότι είναι αδύνατον. Κάτι θα μου διαφεύγει.
    Αυτό που με ενοχλεί τρομερά είναι όταν παίρνουν φώτο μου ή το κείμενό μου και το χρησιμοποιούν σαν δικό τους χωρίς να με ρωτήσουν ή ειδικά να με αναφέρουν. Μου είχε συμβεί με ένα blog και δεν μπορούσα ούτε σχόλιο να γράψω ούτε μέιλ να στείλω.

    Το να βάλει κάποιος ένα link με δική μου ανάρτηση δεν είναι κλοπή! Φαντάσου για κάθε link απ όπου πήραμε μια ιδέα να ζητούσαμε άδεια! Φαντάζομαι περισσότερο σε προβληματίζει ότι βάζεις και φώτο! Από εμάς έχεις το οκ πάντως.
    Οι σελιδοδείκτες εννοείται ότι δεν είναι κλοπή. Δεν κάνεις κακό σε κανέναν. Το θέμα είναι η δημοσιοποίηση αυτών!
    kathy by anthomeli
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Κατερίνα!!
      Χαίρομαι που το βλέπεις έτσι. Αυτό αναρωτιόμουν κι εγώ, αν δεν με ξέρει κάποιος, πως θα το δει το θέμα; Απ' ότι μου είπανε πιο πάνω, κι απ' ότι μου λες κι εσύ, το ότι χρησιμοποιώ το όνομα του ιστολογίου και έχω σύνδεσμο, ελαφρύνει κάπως την κατάσταση μιας και δεν είναι παράνομο ή κλεψιά, κάτι που ήθελα και να μάθω!
      Είναι τραγικό να παίρνουν κάτι και να το οικειοποιούνται! Φαντάζομαι την αναστάτωσή σου! Ελπίζω να λύθηκε κάπως το δικό σου θέμα, και να επικοινώνησες για να ζητήσεις τον λόγο!
      Χάρηκα πολύ που διάβασα τη γνώμη σου για το θέμα :)
      Τα φιλιά μου!!!

      Διαγραφή
  33. Να'ξερα ποιός σε στεναχώρησε???!!!!
    Μη μασάς! Δεν τρέχει τίποτα! Συνέχισε να βολτάρεις στα σοκάκια της γειτονιάς μας, και να κάνεις αυτό που ξέρεις πολύ πολύ καλά!
    Τα φιλιά μου και οι ευχές μου για μιαν όμορφη εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου, Πέπη!!
      Κανείς δεν με στενοχώρησε, γλυκιά μου :)
      Σκέψεις έκανα για το τι είναι σωστό και τι όχι για να μην με στενοχωρήσει κάποιος αργότερα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου!!
      Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!!!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα.Ειχα διαβάσει και χθες αυτή σου την ανάρτηση, αλλά δεν είχα διάθεση να σχολιάσω (μετά και το δικό μου γεγονός)
    Τώρα που ηρέμησα , διαβάζοντας και το σχόλιο σου στην ανάρτηση μου , πέρασα πάλι να σχολιάσω

    Καταρρχήν σ ευχαριστώ για το σχόλιο σου στην ανάρτηση μου. Οσον αφορά την δική σου πρόσεξα πάντα κάνεις αναφορά στο μπλογκ βάζοντας τον σύνδεσμο του ,άρα συνέχισε κι εσύ την καλή δουλειά που κάνεις.. Σ ευχαριστώ για τη στήριξη. Να είσαι καλά

    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/01/blog.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου, Δελφινάκι για το δικό σου σχόλιο!!
      Ελπίζω να νιώθεις καλύτερα τώρα! :)
      Συνεχίζουμε και οι δύο ακάθεκτες, λοιπόν! χιχι!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου!!
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  35. Καλώς σε βρήκα! Πέρασα να σε ευχαριστήσω για την επίσκεψη στο ιστολόγιό μου και να σε καλωσορίσω στην εκεί παρέα! Θα χαρώ να τα λέμε.

    Όσον αφορά το θέμα που άνοιξες... σηκώνει πολλή κουβέντα...

    Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, αποφάσισα να σου πω κι εγώ τη γνώμη μου. Δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό που κάνεις. Θεωρώ όμως γενικότερα ότι είναι πιο σωστό να ενημερώνεται και ο διαχειριστής με ένα mail, ή ένα σχόλιο (όταν βέβαια αυτό είναι εφικτό! Σε σελίδες του εξωτερικού, τα πράγματα δυσκολεύουν μερικές φορές).

    Με αυτό που είπαν οι κοπέλες περί διαφήμισης, πιο πάνω, και συμφωνώ και δεν συμφωνώ. Όποιος θέλει να διαφημιστεί, πιστεύω ότι το κυνηγάει και τρόποι υπάρχουν πολλοί. Οπότε, μάλλον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αν εσύ βάζεις την παραπομπή, στέλνεις άτομα σε άλλα ιστολόγια μεν (δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται "διαφήμιση", εγώ το πάω πιο πολύ στη γνωριμία), ο διαχειριστής όμως, δεν μπορεί να ξέρει ότι ανεβαίνουν τα στατιστικά του επειδή εσύ τους έστειλες, ούτε μπορεί να ξέρει ότι ανεβαίνουν λόγω της αναδημοσίευσης σε εσένα της φωτογραφίας του. Φαντάσου τώρα να πάρει από εσένα φωτογραφία κατασκευής σου, ένα μπλογκ στη Μελβούρνη, χωρίς να σε ενημερώσει. Πού θα το ξέρεις; Πώς μπορείς να διασταυρώσεις εσύ με ποιον τρόπο έχει χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία σου και ποιος την πήρε; Ή θα το δεις τυχαία, οπότε και θα θυμώσεις, ή θα πρέπει συχνά-πυκνά να κάνεις μόνη σου αναζήτηση στο google της φωτογραφίας σου για να δεις αν έχει διπλοεγγραφή σε άλλο site... ποιος μπαίνει σε τέτοια διαδικασία; Και για πόσες φωτογραφίες;

    Επίσης, από ιστολόγια τα οποία δηλώνουν copyright, καλό είναι να μην παίρνουμε υλικό, εκτός αν δηλώνουν κάτι διαφορετικό.

    Όσον αφορά τα αποθηκευμένα αρχεία που έχεις, όλοι έχουμε!!! Αυτό δεν είναι κλοπή, δεν τα αναρτάς, τα χρησιμοποιείς για να πάρεις ιδέες και να κάνεις τις δικές σου κατασκευές. Έτσι κι αλλιώς, ο καθένας μας πρέπει να έχει τη δική του ταυτότητα σε ό,τι κάνει... Κλοπή για μένα είναι όταν δείχνεις μια κατασκευή και λες ότι είναι δική σου, ενώ δεν είναι - το ίδιο και ένα κείμενο. Από ό,τι κατάλαβα, αυτό δεν το κάνεις!

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για μένα είναι καλύτερα να ενημερώνεις... για να αποφύγεις φασαρίες στο μέλλον.

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!
      Καλώς σε βρήκα και στο δικό μου ιστολόγιο! Κι εγώ θα χαρώ να τα λέμε παρέα!!
      Με την ενημέρωση, έχω ένα μικρό θέμα, γιατί κρατάω τις σελίδες που θέλω και αν βρω κάτι από τον ίδιο που μπορεί να μου αρέσει περισσότερο από αυτό που ήδη έχω κρατήσει, διαγράφω το παλιό! Έτσι, δεν μπορώ να ενημερώνω εκ των προτέρων! Η αλήθεια είναι πως κι εγώ θα ήθελα να με έχουν ενημερώσει αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει μια εικόνα μου! Με 80+ μέσο όρο προτάσεις είναι λίγο δύσκολο να τους ενημερώνω όλους! Θα προσπαθήσω τουλάχιστον τους ξένους ή όσους δεν είναι αναγνώστες μου! Ελπίζω να τους προλαβαίνω όλους! χιχι!
      Χάρηκα που διάβασα και τη δική σου γνώμη!! Σ' ευχαριστώ πολύ :)
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  36. Μου είχε ξεφύγει αυτή σου η ανάρτηση.Αυτό που κάνεις εσύ κάθε Κυριακή είναι τιμή για το κάθε μπλογκ. Εγώ χαίρομαι πολύ όταν βλέπω κάτι δικό μου.Και δεν το κλέβεις, αφού βάζεις το λινκ. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Δήμητρα!!!
      Δεν πειράζει που δεν την είχες δει! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :)
      Χάρηκα πολύ που διάβασα τη γνώμη σου!
      Φιλάκια πολλά!!

      Διαγραφή
  37. Αν αυτά που αναφέρεις ήταν κλοπή, θα ήμασταν όλες στο κελί 33!!! Κλοπή είναι να παίρνεις κάτι και να το παρουσιάζεις ως δικό σου, κάτι που ποτέ δεν έχεις κάνει... Keep going λοιπόν τις βόλτες στην γειτονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου, Βάνα!!!
      Τουλάχιστον θα κάναμε όλες πολύ καλή παρέα στο κελί 33!! χιχι! Συνεχίζω και ελπίζω όλα καλά να πάνε!!!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου :)
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  38. Χριστινάκι μου καμία σχέση δεν έχει η αντιγραφή-επικόλληση με αυτό που κάνεις εσύ!!!Ίσα ίσα μας αρέσει πολύ, αναφέρεις και πηγή βάζοντας το link οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!!Νομίζω πως τα έχουν πει όλα στα παραπάνω σχόλια οπότε δε θα σε κουράσω γράφοντας τα ίδια!!!Μη στεναχωριέσαι, συνέχισε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Ελένη!!
      Κι εγώ αυτό πίστευα πως επειδή αναφέρω την πηγή, θα ήμουν καλυμμένη! Αλλά δεν ήξερα κατά πόσο ήταν νόμιμη η αντιγραφή και δημοσίευση φωτογραφίας από άλλο ιστολόγιο!
      Χάρηκα που διάβασα την γνώμη σου! Σ' ευχαριστώ :)
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  39. Χριστινάκι μου τώρα είδα αυτή την ανάρτηση!Αυτό που κάνεις εσύ δεν έχει καμία σχέση με αντιγραφή..Το ακριβώς αντίθετο είναι! Εσύ μας τιμάς βάζοντας αναρτήσεις μας που ξεχώρισες..Δεν τις παρουσιάζεις ως δικές σου!Όλα αυτά που έγιναν στη γειτονιά μας αφορούσαν αντιγραφές, όχι παρουσίαση άλλων μπλογκς..Μην μπερδεύεσαι,είναι κρίμα να στεναχωριέσαι χωρίς λόγο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Κατερίνα!!
      Το δημοσίευσα γιατί σκεπτόμενη τις αντιγραφές που παρατήρησε η Αριστέα σ' εκείνη, αναρωτιόμουν αν κι εγώ έχω βάλει το λιθαράκι μου σ' αυτές! Γιατί ουσιαστικά αντιγράφω φωτογραφίες, ακόμη κι αν παρουσιάζω την πηγή!
      Χάρηκα που διάβασα την γνώμη σου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
  40. Και εγώ θα συμφωνήσω με τα προηγούμενα αν και ως νομικός θα σου έλεγε ότι δεν το έχω ψάξει και δεν ξέρω τι νομοθεσία υπάρχει για το θέμα σου, σου απαντώ μόνο με την κοινή λογική.
    Αλήθεια κάπου παραπάνω διάβασα ότι μπορεί κάποιος να κλειδώνει το copy στις φωτογραφίες του? πως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Μαριάνθη!!
      Δεν ξέρω καθόλου, αλλά φαντάζομαι αν ψάξεις στο google μπορείς να βρεις κώδικα για να τον ενσωματώσεις στο blog σου! Βέβαια, ο κώδικας απλώς παρεμποδίζει λίγο μόνο κάποιον που θέλει να αντιγράψει! Με ένα απλό print screen μπορεί κάποιος να αποκτήσει ακόμη και μια κλειδωμένη φωτογραφία!
      Χάρηκα που διάβασα τη γνώμη σου, για το θέμα που σκεφτόμουν!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  41. Χριστίνα, μην αγχώνεσαι! Εσύ ουσιαστικά φτιάχνεις ένα "ανθολόγιο" σε τακτική βάση, ή καλύτερα έναν "πίνακα περιεχομένων" της επικαιρότητας της Γειτονιάς μας! Μας βοηθάς κορίτσι μου με την επισκόπηση που μας σερβίρεις στο πιάτο...
    Εγώ πολύ τη διασκεδάζω τη βόλτα στη γειτονιά και δεν θέλω να μου τη στερήσει κανείς! Αρκετά με τις περικοπές! Θα βγαίνω και θα πηγαίνω όπου θέλω!!!
    Φιλάκια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, Μάγδα!!
      Μου αρέσει όπως την βλέπεις την Βόλτα μου! Ανθολόγιο! Πίνακα Περιεχομένων! χιχι! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι!! Μου αρέσει!!! :)
      Χάρηκα πολύ που διάβασα την γνώμη σου!!!
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!!
      Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  42. Σήμερα που μπήκα για τα καλά στο σπιτάκι σου βλέπω ότι σε απασχολούσε πολύ αυτό που κάνεις. Επειδή δεν γνωρίζω νομικώς τι ισχύει και τι όχι, βλέπω ότι όσοι σχολίασαν προηγουμένως γνωρίζουν αρκετά για το θέμα και πιστεύω ότι σε καθησύχασαν. Μην αγχώνεσαι λοιπόν!!! Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα να παρουσιάζεις τις αναρτήσεις μου. Γι ΄αυτό άλλωστε τις βάζω, για να τις βλέπουν.Άντε καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου Δάφνη!!!
      Χαίρομαι που μου δίνεις την άδεια να σε βάζω στις βόλτες μου!! Πράγματι οι παραπάνω με καθησύχασαν αρκετά! χιχι!
      Χάρηκα που διάβασα την γνώμη σου :)
      Καλό βράδυ και σε εσένα!! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!!!

      Διαγραφή