Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μηνιαία φωτογραφική πρόκληση * 1-5 Μαΐου!

    Το blog μου είναι -σχετικά- καινούριο, τουλάχιστον όσον αφορά τους διαγωνισμούς, τις προ(σ)κλήσεις και γενικά ότι καινούριο κυκλοφορεί στην μπλογκογειτονιά και σε κάνει να "σηκωθείς από τον καναπέ σου". Άλλο που δεν θέλω κι εγώ, οπότε δηλώνω συμμετοχή στη μηνιαία φωτογραφική πρόκληση της FatMumSlim!  Στην Ελλάδα (απ' ότι έχω δει) η φωτογραφική αυτή πρόκληση έχει γίνει γνωστή μέσω του blog 365 days of bliss!

    Όπως μπορείτε να δείτε, η κάθε μέρα έχει διαφορετικό θέμα φωτογράφησης! Δεν χρειάζεται να έχετε τον υπέρτατο εξοπλισμό, μια απλή φωτογραφική μηχανή, ακόμη και του κινητού σας, μπορεί να την κάνει τη δουλεία. Το θέμα είναι η όρεξη και η φαντασία στην φωτογραφία που θα τραβήξει κάποιος. Εγώ ιδιαίτερη φαντασία δεν διαθέτω, τώρα πρόσφατα άρχισα να "ανοίγω" αυτόν τον τομέα του εαυτού μου, οπότε μην περιμένετε πολλά πράγματα!! Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα προσπαθήσω!

    Τώρα βέβαια ο μήνας έχει 5, όμως ποτέ δεν είναι αργά! Θα αναρτήσω πέντε φωτογραφίες μαζεμένες! Επίσης, αμφιβάλω για το αν μπορώ να κάνω κάθε μέρα διαφορετική ανάρτηση, οπότε θα κάνω αναρτήσεις ανά 4-5 μέρες με όλες τις φωτογραφίες μαζεμένες τότε!! Δεν πειράζει φαντάζομαι! Μόνο που θα φροντίσω, να βγάζω τις φωτογραφίες την ημέρα που πρέπει κι όχι να έχω παλιότερες όπως θα χρησιμοποιήσω τώρα δύο...




     Ημέρα 1η! Έχει ως θέμα την "Ειρήνη" οπότε όσο κοινότυπο κι αν φαίνεται, ένα κλαδάκι ελιάς πιστεύω είναι το πιο ταιριαστό!



   Ημέρα 2η! Το θέμα της φωτογράφισης είναι η γραμμή του ορίζοντα. Η φωτογραφία αυτή έχει τραβηχτεί το προηγούμενο καλοκαίρι και δείχνει την λίμνη του Πλαστήρα!



 
    Ημέρα 3η! Κάτι που φόρεσα σήμερα! Πιστεύω είναι η πιο "χάλια" από τις φωτογραφίες μου σήμερα.. Μαύρες μπαλαρινούλες! Σε λιγάκι θα φοράμε πέδιλα, εγώ δεν έχω βάλει ακόμη για φέτος!


 
    Ημέρα 4η! Διασκέδαση! Εγώ και το ανιψάκι μου παίζαμε με τις πλαστελίνες! Όπως βλέπετε είχαμε κάνει χάλια το τζάμι του τραπεζιού! Αλλά άξιζε, δεν νομίζετε;;



    Ημέρα 5η! Σήμερα δηλαδή! Θέμα: Πουλί / Πτηνό. Με το που ξύπνησα την έβγαλα αυτή τη φωτογραφία! Στα καλώδια, έξω από το σπίτι μου! Δεν είναι πολύ γλυκούλι;








Να αναφέρω πως τα ελληνικά ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής, είναι:
 Όσοι θέλουν , προλαβαίνουν να συμμετάσχουν!

23 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα, μ' αρέσει πολύ!
    Και οι φωτογραφίες σου εξαιρετικές!
    Δεν κατάλαβα όμως.
    Οποιος θέλει να συμμετέχει πρέπει να έχει φωτογραφίες για κάθε μέρα??
    Δεν μπορεί π.χ κάποιος να συμμετέχει για 2-3 μέρες μόνο??
    Φιλιά, καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου άρεσε πολύ σαν ιδέα! Απ'όσα κατάλαβα κι εγώ, είναι για όλο το μήνα! Μία για κάθε μέρα του μήνα! Άρα 31 φωτογραφίες! Λογικά όποιος το αρχίζει, κανονικά πρέπει να το τελειώνει, αλλά δεν σε εξαναγκάζουν! χαχα! Παιχνιδάκι είναι, μέσα από το οποίο οι άλλοι μαθαίνουν λίγα πραγματάκια για σένα! Καλό σ/κο να έχεις! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή η ιδέα της πρόκλησης κι οι πρώτες σου φωτογραφίες είναι πολύ όμορφες αν και δηλώνεις πρωτάκι! :) Ξεχωρίζω την πέμπτη με το πουλί γιατί έχω ένα κόλλημα τελευταία και φωτογραφίζω ότι πετάει! Καλή συνέχεια μέχρι τις 31! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη,το πήρα πολύ ζεστά το θέμα κι ελπίζω να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες απο αυτές! Καλό υπόλοιπο σ/κο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Tι ωραίες οι φωτογραφίες σου!!!!Και η ιδέα υπέροχη!Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σπυριδούλα μου! Αν και αμφιβάλλω για το αν υπάρχει δωράκι σε όσους συμμετάσχουν! Μόνο και μόνο για τη χαρά της συμμετοχής το κάνουμε (απ'οτι κατάλαβα) χαχα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. ΚΑΛΟ Ε; ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ 31 ΦΩΤΟ. ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ.
    ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!!!ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σκέφτομαι κι εγώ! Θα το προσπαθήσω, όμως! Σε ευχαριστώ πολύ Έφη μου! Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  5. Καλωσόρισες και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Kathy! Σίγουρα θα τα λέμε! Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφες όλες οι φωτογραφίες σου Ταέλια, θ απεριμένω και τις υπόλοιπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ όμορφες οι φωτογραφίες σου και καταπληκτική ιδέα!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία προλαβαίνεις αν θέλεις να πάρεις κι εσύ μέρος! Είναι πράγματι, πολύ όμορφη πρόκληση! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Είναι γλυκούλι το πουλάκι, I like! Για τις πλαστελίνες, πιστεύω πως πραγματικά άξιζε! Σου έχω και ιδέα: να φτιάξετε ένα ξύλινο ή χάρτινο κουκλόσπιτο που να έχει διάφορα επίπεδα με δωμάτια και κάθε εβδομάδα να φτιάχνετε με πλαστελίνες και από ένα (π.χ. το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα κλπ...) και να τα τοποθετήσετε μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχη ιδέα είναι!! Πολύ μου αρέσει! Αλλά δυστυχώς το ανιψάκι μου μένει μακριά και έρχεται διακοπές για λίγες μέρες εδώ, οπότε όσο κι αν θέλω δεν γίνεται! :( Πραγματικά πολύ καλή ιδέα, όμως! Ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει, έτσι αυθόρμητα το σκέφτηκα, :).. Καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  10. Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου!!! Πόσο καιρό έχω να παίξω με πλαστελίνη :-)
    Εσύ βλέπω πως το πουλάκι το βρήκες έξω από το σπίτι να σε περιμένει...τι καλά!Εγώ πάλι πήρα τους δρόμους για μια φωτογραφία!χαχα
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Τυχερή είμαι, μένω σε χωριό οπότε, έχω μπόλικα πουλάκια που πετούν γύρω-γύρω!! Καλή ημέρα και σε εσένα!

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφη ιδέα μπράβο!!Καλή συνέχεια! :-)


    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα, και εγώ την βρήκα ενδιαφέρουσα πρόκληση! Και είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να ανακαλύψεις πράγματα για τον άλλο!!

      Διαγραφή