Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Τρίγωνο Των Βερμούδων!

   Σήμερα θα ασχοληθώ με το τρίγωνο των βερμούδων και τις θεωρίες που υπάρχουν γύρω από αυτό. Ως τρίγωνο των βερμούδων αναφέρεται η τριγωνική γεωγραφική περιοχή ανάμεσα στις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και την Φλόριντα.
    Η πρώτη αναφορά οποιωνδήποτε εξαφανίσεων στην περιοχή έγινε το 1940 από E.V.W. Jones στη σχετική υπηρεσία καλωδίων σχετικά με τις πρόσφατες απώλειες σκαφών στην περιοχή. Το άρθρο του Jones σημειώνει τις μυστήριες εξαφανίσεις των σκαφών, των αεροπλάνων και των μικρών βαρκών στην περιοχή, και τις αποδίδει το όνομα "η θάλασσα του διαβόλου."

    Η φήμη του τριγώνου έγινε μεγαλύτερη έπειτα από την εξαφάνιση πέντε βομβαρδιστικών αεροπλάνων, το 1945,  τα οποία μετέδωσαν με τον ασύρματο το μήνυμα ότι είχαν χαθεί και αμέσως διέκοψαν κάθε επικοινωνία. Παρά την επιχείρηση εντοπισμού τους δεν βρέθηκε ίχνος τους
     Αναφέρθηκε πάλι το 1952 σε ένα άρθρο περιοδικού από George X. Sand, ο οποίος περιέγραψε διάφορες παράξενες θαλάσσιες εξαφανίσεις και τέλος ο όρος "τρίγωνο των Βερμούδων" διαδόθηκε από τον Vincent Gaddis το 1964.

    Άλλα ποιες είναι οι θεωρίες που συνοδεύουν το μυστηριώδες τρίγωνο σχετικά με αυτ΄ς τις εξαφανίσεις;
    Έχουν αναφερθεί αρκετές εξωφρενικές θεωρίες όπως αυτή του αυτή του δρ. Kenneth Mc Call, που απέδωσε το μυστήριο στις ψυχές των βασανισμένων νέγρων σκλάβων που έχουν στοιχειώσει την περιοχή.
    Ακόμη έχει ειπωθεί πως κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Τρίγωνο των Βερμούδων έχουν τη βάση τους εξωγήινες δυνάμεις. Εξαιτίας των ακτινοβολιών κάθε αεροπλάνο ή πλοίο που περνά από εκεί εξαφανίζεται. Η αμερικανική κυβέρνηση ξέρει την αλήθεια, αλλά την κρύβει, γιατί θέλει να έλθει σε επαφή με τους συγκεκριμένους εξωγήινους.Ή ακόμη πως η περιοχή είναι απόρρητη υποβρύχια βάση του Αμερικάνικού Ναυτικού, κάτι σαν την περιοχή 51. Και τέλος πως στο Τρίγωνο των Βερμούδων υπάρχουν οι κεντρικές εγκαταστάσεις των Ηγετών του Κόσμου, των ανθρώπων που ελέγχουν τις τύχες ολόκληρης της ανθρωπότητας, και οι περίεργες εξαφανίσεις οφείλονται στα συστήματα ασφαλείας που έχουν τοποθετηθεί.

    Τέλος κάποιοι αναφέρουν  πως κάτω από το Τρίγωνο των Βερμούδων βρίσκεται η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας και πως η προηγμένη τεχνολογία των κατοίκων της (βασισμένη σε ενεργειακούς κρυστάλλους) είναι ακόμη ενεργή εκπέμποντας ενέργεια σε άτακτα χρονικά διαστήματα επομένως όταν λαμβάνουν χώρα, όσα άτυχα πλοία ή αεροπλάνα βρεθούν στην πορεία τους εξαϋλώνονται και εξαφανίζονται χωρίς κανένα ίχνος και χωρίς να προλάβουν να επικοινωνήσουν με κανένα.
    Η ύπαρξη χρονοπύλης στην περιοχή αυτή που μεταφέρει κάποιον είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον είναι ακόμη μια από τις θεωρίες που υπάρχουν για την περιοχή.

     Αλλά ας προχωρήσω, καλύτερα, στα πιο πιθανά σενάρια (κατά τη γνώμη μου πάντα).

   Το ρεύμα του Κόλπου. Πρόκειται για ένα ποτάμι ( ρεύμα νερού) μέσα στη θάλασσα το οποίο χαρακτηρίζεται από θερμοκρασία υψηλότερη κατά 10οC από τα νερά του ωκεανού και από αυξημένη περιεκτικότητα σε αλάτι.
Τα νερά του ρεύματος κινούνται, στη συγκεκριμένη περιοχή, με ταχύτητα περίπου 4 κόμβων την ώρα και κατεύθυνση βόρεια-βορειοανατολικά. Το ρεύμα του Κόλπου είναι υπεύθυνο για πολλά έντονα και αιφνίδια καιρικά φαινόμενα. Όταν φυσούν δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι η θάλασσα αγριεύει και μπορεί να σηκώσει κύματα 10-15 m ύψος, ικανά να βυθίσουν ή να αναποδογυρίσουν μικρά σκάφη. Η θερμοκρασιακή διαφορά ανάμεσα στο Ρεύμα και τα γύρω νερά πολύ συχνά δημιουργεί ένα στρώμα ομίχλης που ξεκινά απότομα και τελειώνει επίσης απότομα, οριοθετώντας περίπου τη διαδρομή που ακολουθεί το «ποτάμι μέσα στη θάλασσα». (Αυτό θα μπορούσε να εξηγεί το στρώμα ομίχλης που έχει αναφερθεί πως υπάρχει στο Τρίγωνο)
     Κάτι άλλο που θα μπορούσε να συνδεθεί με το ρεύμα του Κόλπου είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως θύελλες με ταχύτητες ανέμου μέχρι και 100 Km/hr που μερικές φορές διαρκούν μόλις μερικά λεπτά καλύπτοντας ελάχιστα τετραγωνικά μίλια και συχνά συνοδεύονται και από εμφάνιση υψηλών φορτίων στατικού ηλεκτρισμού (φαινόμενο St Elmo's fire) που μπορούν να επηρεάσουν όργανα πλοήγησης και επικοινωνιών. (Εξηγεί την αποπροσανατόλιση και καταστροφή των ραντάρ και των ασυρμάτων)

    Οι θύλακες μεθανίου στη θάλασσα θα μπορούσαν επίσης να εξηγήσουν την εξαφάνιση τόσων των πλοίων όσων και των αεροπλάνων στην περιοχή αυτή. Το μεθάνιο σε μεγάλα βάθη είναι υγροποιημένο και υπό πίεση. Όταν όμως βρει μια οδό διαφυγής και αρχίσει την άνοδό του προς την επιφάνεια της θάλασσας μετατρέπεται σε αέριο που διαστέλλεται γεωμετρικά. Όποιο πλοίο βρεθεί στο σημείο, χάνει κυριολεκτικά το νερό από κάτω του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σχεδόν άμεσα και χωρίς προειδοποίηση χωρίς να αφήσει ίχνη. Το ίδιο συμβαίνει και με όποια αεροσκάφη πετούν πάνω από την περιοχή, καθώς χάνουν την στήριξή τους και συντρίβονται στο κενό που αφήνει από κάτω της η φυσαλίδα – δολοφόνος. Πειράματα που έχουν γίνει σχετικά με αυτή τη θεωρία, από Αυστραλούς ερευνητές το 2003, έχουν αποδείξει ότι μια φυσαλίδα μεθανίου μπορεί πράγματι να βυθίσει ένα σκάφος με τη μείωση της πυκνότητας του νερού αλλά και περνώντας στην ατμόσφαιρα να προκαλέσουν επιπλοκές και βλάβες σε αεροσκάφη.



    Τέλος, οι εξαφανίσεις στο Τρίγωνο των Βερμούδων θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα έντονων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην περιοχή αυτή. Λέγεται πως στην περιοχή των βερμούδων έχει συντριβεί ένας κομήτης, άγνωστης σύνθεσης, 11000 και παραπάνω, χρόνια πριν δημιουργώντας αυτά τα έντονα πεδία. Αλλά εντάξει με τα ραντάρ και τους ασυρμάτους, πώς θα μπορούσαν, όμως, τα ηλεκτρονικά πεδία να εξαφανίσουν πλοία και αεροπλάνα; Εδώ έρχεται να μας απαντήσει ο Hutchison και το πείραμά του μέσω του οποίου καταφέρνει να εξαφανίσει και να ενώσει μέταλλα μέσω ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Παρακάτω εξηγεί ο ίδιος το πείραμά του:


    Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστέψει ότι θέλει.. Για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ να πιστεύω τις θεωρίες που αποδεικνύονται επιστημονικά, αν και όπως έχω ξαναπεί σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα!!
 
Ελπίζω να μην κούρασα πολύ σήμερα!!

Πηγές:   http://www.fimes.gr/2010/08/trigono-vermoudon/
            http://astrikiprovoli.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html
            http://www.truthison.com/topic-t3112.html
            http://www.pyles.tv/News/Anexigita-fainomena/Bermuda_Quasar.aspx
liako.gr/anexigito/unknown-mystery/663-2009-10-26-18-22-22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου